viernes, 28 de enero de 2011

LA CLAU DE L'EXIT



PROGRAMA D'ESTRELLA FUERTES A DIVERSOS HOTELS DE LA COSTA BRAVA, AMB DIFERENTS PERSONATGES, AQUEST DIVENDRES DIA 28 DE GENER A LES 20'30H PER EL CANAL CATALÀ DE LA SELVA, TAMBÈ DISAPTE I DIUMENGE, A TV OLOT DISAPTE A LES 20'30, A TV GIRONA I ALTRES CAL CONSULTAR CARTELLERA.

lunes, 24 de enero de 2011

NOTICIA DIARI DE GIRONA


 EUDALT CASADESUS Delegat de la Generalitat a Girona, PERE FIGAREDA Batlle d'Anglés


diaridegirona.cat » Cultura   Dilluns 24 de gener de 2011
     

Tomàs Vilà exposa a l´antiga fàbrica Burés d´Anglès

Va aprofitar la jornada de portes obertes de Sant Antoni per mostrar els seus últims treballs, i una reproducció de la màquina de vapor

  
  



                                                                                       
Vilà, envoltat de públic observant les obres. 
 josep m. bartomeu
ANGLES | JOSEP M. BARTOMEU
Aprofitant la jornada de portes obertes a l'antiga fàbrica tèxtil Burés d'Anglès, el pintor cellerenc Tomàs Vilà va exposar ahir els darrers treballs de la seva obra, molts del quals es basen en quadres realitzat amb una nova tècnica que ell mateix anomena de la quadrícula. Vilà que va estar envoltat de nombrosos amics i seguidors dels seus treballs, va exposar un quadre que reprodueix fidelment la famosa màquina de vapor de l'antiga fàbrica Burés, que va donar vida i feina a moltes generacions d'anglesencs durant molts anys.
Durant l'acte, on va ser present l'alcalde de la Vila, Pere Figuereda, Tomàs Vilà va mostrar als presents els darrers quadres amb el nou estil. Vilà, des de fa un temps, experimenta amb noves tècniques, entre elles la dels colors metal·litzats i ha variat una mica la forma de pintar que, sense deixar de banda els seus clàssics paisatges muntanyencs i bodegons, que tant de renom li han donat, se centra ara en la plasmació a la tela de barques de pesca, motos, bótes de vi, algun autoretrat i també retrats familiars.

La màquina de vapor
Segons el mateix artista, se li va acudir pintar la màquina de vapor que feia moure les turbines de la fàbrica tèxtil Burés, "perquè formava i forma part de la història no solamen d'un poble, sinó de tota una comarca; una màquina que era famosa i que tothom encara avui estima. La prova està que avui tothom se la mira amb curiositat i veneració. Jo he volgut que també passi a la història en pintura". 
Durant tot el matí van ser molts els curiosos que es van acostar a l'antiga fàbrica i es van voler fotografiar davant de la màquina i el quadre exposat al costat.

Archivo del blog

Contador de Visitas

contador de visitas