lunes, 13 de julio de 2009

DIARI DE GIRONA 13 DE JULIOL DE 2009


DDG La celebració de la tercera edició de la Festa d´Estiu del Mas Moner de la Cellera de Ter no és del grat de tothom. Ahir a la tarda va haver-hi un intent de boicot amb l´objectiu d´impedir l´accés al Mas.
Els que van boicotejar l´acte, els quals són desconeguts, van col•locar una roca de grans dimensions enmig de l´única carretera per la qual es pot arribar al Mas Moner. El motiu de la festa d´aquest estiu estava centrat en l´objectiu de recollir fons per ajudar la Fundació Oncolliga, la qual pertany a la Lliga catalana d´ajuda al malalt de càncer. Per tant, els responsables de la festa no tenen cap ànim de lucre personal, segons va assegurar l´organitzador i pintor, Tomàs Vilà, el qual també és el cap de l´oposició municipal a l´Ajuntament de la Cellera de Ter.
El cellerenc Tomàs Vilà va explicar que no sabia «qui ens ha pogut fer això», ja que «aquesta festa és totalment altruista perquè tot el que es recapti anirà destinat a recollir fons per a la Oncolliga». Vilà va recalcar que «cada any les nostres festes estan dedicades alguna associació benèfica; res queda per a nosaltres». El mateix Vilà va qualificar el boicot de «bretolada impressionant».

«Bretolada» sense motiu
L´intent de boicot que assegura que va tenir l´organitzador va ser el tema central de la jornada festiva. Molts dels assistents no trobaben una explicació per la qual algú havia deixat una pedra enmig de la carretera que condueix cap al mas on se celebrava la festa, que també és la casa on resideix Tomàs Vilà.
Segons l´organitzador, pels volts de la mitja tarda d´ahir un grup d´uns vuit voluntaris van aconseguir arraconar la roca que hi havia al mig de la carretera cap a un marge del camí. I després, amb l´ajuda d´un tractor, van acabar de treure l´obstacle del mig de la via. Un gest suficient que va permetre als prop de tres-cents assistents a la festa accedir-hi amb total normalitat i sense perill d´accidents.
En l´acte festiu va haver-hi diverses actuacions musicals, com la del pianista Alain Guiu i un discurs de poemes de l´exlocutora de Ràdio Olot Carmen Britos.
Les tres festes d´estiu celebrades al Mas Moner de la Cellera de Ter sempre han tingut un motiu benèfic. La primera edició es va dedicar a l´Associació de Donants de Sangs de Girona.
La segona edició, que es va dur a terme l´any passat, organitzada en aquell moment pel president de la patronal FOEG, Joan Fausto Martí, tenia l´objectiu de recollir fons per investigar la malaltia de l´Alzheimer

No hay comentarios:

Archivo del blog

Contador de Visitas

contador de visitas